ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? HÜKÜMETTEN ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞ FARKI İÇİN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Asgari ücret süreci hakkında tarih veren Bakan Işıkhan "Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler." ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan emekli maaş farkı için de açıklamada bulunarak 2024 ve 2025 yılı için farklılık gösterecek emekli aylıklarına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna yanıt verdi.

"YAŞAM STANDARTLARINI İYİLEŞTİRECEK..."

Bakan Işıkhan asgari ücretle ilgili şu ifadeleri kullandı;

Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.

"İŞÇİ VE İŞVEREN KESİMİ RAHAT OLSUN"

Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışmanın olmadığını belirten Bakan Işıkhan, "Kıdem tazminatının yerine geçecek endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun." açıklamasını yaptı.