AVRUPA ARAŞTIRMACILAR GECESİ KOÜ’DE GERÇEKLEŞTİ

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat Stratejisi’nin bir parçası olarak, iklim değişikliğine ve doğal afetlere uyum bağlamında dayanıklı bina ve altyapıların güçlendirilmesi üzerine odaklanan SCIENCE&FUTURE projesi, aynı zamanda gençlerin araştırmacılık mesleğine özendirilmesi, toplumda araştırmacılara karşı var olan önyargının kırılması ve araştırmacıların içimizden biri anlayışına katkı sunuyor. 

Kocaeli’den çok sayıda lise ve ortaokul öğrencisinin yer aldığı etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ile Mustafa Ayhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sevil Veli ile akademisyenler katıldı.  

Etkinliğin açılış konuşmalarını; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sevil Veli, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin yaptı. 

Tüm proje ortaklarının kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Avrupa Araştırmacılar Gecesi kapsamında bilim söyleşileri, atölyeler ve deneyler gibi birçok etkinlik yapıldı. Proje Araştırmacılar Okulda ismi ile akademik yıl içerisinde ortaokul ve liselerde sürdürülecek.