BAŞİSKELELİ EMİNE TEMİZEL’İN KARACİĞERİNDEKİ KİST YERİNE YAĞ BEZESİ ALINMIŞTI: 8 YILDIR DEVAM EDEN DAVA SONUÇLANMADI!

Doktor, karaciğerindeki kist yerine yağ bezesini aldı. Temizel, yapılan yanlış ameliyat sonrası doktor hakkında davacı oldu. 8 yıldır süren dava devam sonuçlanmadı. Bitmeyen mahkeme nedeniyle gazetemize gelen Bahadır Temizel, “Adalet neden bu kadar geç işliyor. 8 yıldır mahkemeye gidip gelmekten bıktım. Eşim, ciddi bir psikolojik tedavi görüyor” dedi.

KARACİĞER RAHATSIZLIĞI VARDI

Başiskele Mahallesi Paşadağı Mahallesinde oturan Bahadır Temizel (68), 2016 yılında eşi Emine Temizel’i, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle İzmit’te özel bir hastaneye tedaviye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler sonrasında karaciğerinde kist tespit edilmişti.

KİST YERİNE YAĞ BEZESİ ALINDI

Doktor, Emine Temizel için ameliyat kararı aldı. İzmit’teki özel hastanede yapılan ameliyatta doktorlar, yaşlı kadının karaciğerindeki kist yerine yanlışlıkla yağ bezesini aldı. Ameliyattan sonra yaşlı kadının ağrıları dinmeyince aile bu kez de Emine Temizel’i Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde götürdü. KOÜ Tıp Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonrasında yaşlı kadının karaciğerindeki kistin alınmadığını, kist yerine yağ bezesinin alındığını tespit etti.

ÖZEL HASTANEYE MAHKEMEYE VERDİ

Bahadır Temizel, eşi Emine Temizel’i büyük bir ihmal sonucu yanlış ameliyat yapan özel hastane doktoru hakkında 2016 yılında davacı oldu. Dava, Kocaeli 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Mahkeme davanın seyrine göre, tanıkları, sanığı dinledi. Bilirkişi raporları hazırlandı. Toplanan tüm delillere rağmen dava 8 yıldır bitmedi ve devam ediyor. Son duruşma 17 Ekim(Perşembe) 2024 tarihinde yapıldı. Karar çıkmadı. Mahkeme delillerin toplanması gerekçesini söyleyerek duruşmayı 10 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

GAZETEMİZİNİ ZİYARET ETTİ

Bahadır Temizel, 8 yıldır süren davanın neden hala bitmediğini belirterek, tepki gösteriyor. Gazetemize gelerek yaşadığı mağduriyeti anlatan Bahadır Temizel, yargının bu kadar geç işlendiğini, sıkça hâkim ve savcıların değişmesinden dolayı davanın bir türlü sonuçlandırılmadığını belirterek tepki gösteriyor. Temizel, “Mahkemeye gidip gelmekten bıktık usandık. 8 yıldır dava sürüyor. Avukatım yok. Davayı kendim takip ediyorum. Elimde tomar tomar dava dosya kâğıtları birikti. Yazık bu kadar masrafa. Neden hala sonuçlanmadı anlamıyorum. Bilirkişi raporlarını bir hâkim nasıl iptal eder bunu da anlamış değilim. Benim eşimi yanlış ameliyat edildi. Psikolojisi bitti. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum. Adalet istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

EŞİMİN PSİKOLOJİSİ BİTTİ!

Eşim Emine Bahadır, 2016 yılında ilk ameliyatını olurken 60 yaşındaydı. Şimdi 68 yaşında. Özel hastane yanlış ameliyat etti. Eşim hayatını kaybediyordu. Kocaeli Üniversitesi benim eşimin hayatını kurtardı. Eşim şu an evde. İlaç kullanıyor. Psikolojisi tamamen bitmiş durumda. Üç tane çocuğumuz var, üçü de evli. Aile olarak psikolojimiz alt üst oldu. 8 yıldır süren bu davanın artık lehimize bitmesini ve ihmali olan kim varsa cezalandırılmasını istiyorum” dedi.