BAŞİSKELE’NİN ÂLÂ ÇOCUKLARINA 41 KERE MAŞALLAH

Başiskele ilçesinde ikamet eden çocukların sünnet cemiyetleri muhteşem bir şölenle taçlandırıldı. Başiskele Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleninde bu yıl 245 çocuk sünnet ettirildi. Özel bir hastanede tek tek sünnetleri gerçekleştirilen çocuklara sünnet kıyafetleri de alındı. Aileleriyle birlikte sünnet şölenine katılan çocuklar hayatlarının en önemli ve en mutlu günlerinden birini yaşadılar.   

ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLERLE ŞEHİR TURU

Başiskele Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde buluşan aileler ve çocukları, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile bir araya gelerek günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra üstü açık otobüslerle şehir turu yaparak Başiskele Sahili’ne geçen çocuklar, çocuk mehteranı eşliğinde şölenin düzenleneceği etkinlik alanına yürüdüler.

DOYASIYA EĞLENCE

Başiskele Sahili Kaykay Pisti yanında kurulan etkinlik alanına geçen katılımcılara yemek ikram edildi. Çocukların doyasıya eğlenmesi için herşeyi düşünen Başiskele Belediyesi, çocuklara alanda kurulan şişme oyun gruplarında doyasıya eğlenme imkanı sundu. Çizgi film karakteri maskotlar ve palyaçolarla eğlenen miniklere ücretsiz olarak pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarında bulunuldu.

YOĞUN KATILIM

Güzel bir havada gerçekleştirilen Sünnet Şöleni’nin açılış programına ise Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Program Başiskele Fatih Camii İmam Hatibi Fikret Birinci’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

BAŞKAN ÖZLÜ: EVLATLARIMIZIN DOĞUMUNDAN İTİBAREN DESTEKÇİYİZ

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, geleceğin hazinesi olarak gördüğü çocukların doğumundan itibaren yanlarında olmaya büyük özen ve gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Özlü, “Bugün ilçemizde 245 evladımızın sünnetini gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Başiskele Belediyesi olarak ilçemizdeki her bir evladımızın doğumundan itibaren yanında olmaya büyük özen gösteriyoruz. ‘Hoş Geldin Bebek’ projemiz ile başlayan yolculuğumuz, sünnet şölenimiz ile devam ediyor. Gözlerimizin nuru, geleceğimizin hazinesi çocuklarımızın mutlu olması, güvenle sağlıkla büyümesi için her türlü çalışmayı ilçemizde yapmaya büyük gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından 3 kez ödüle layık görülen Genc-i Âlâ gençlik modelimiz ile çocuklarımıza ve gençlerimize bilimden sanata, spordan teknolojiye çeşitli branşlarda eğitim desteği sağlıyoruz. Başiskele’de çocuk olmayı, genç olmayı, ayrıcalıklı hale getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bizlere her zaman enerji, motivasyon ve ilham kaynağı olan çocuklarımızın yanında olmaya ve onları desteklemeyi asla ihmal etmeyeceğiz.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI HER ALANDA GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

“Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla yaptığımız gönülden işlerimiz hemşehrilerimizle olan gönül köprülerini kuvvetlendiriyor. Gençlik çalışmalarımız başta olmak üzere bu güzel organizasyonlarla birçok evladımızın ve ailesinin sevinçlerine ortak olduk, gönüllerine dokunduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı sosyal belediyeciliğin izinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye büyük gayret gösteriyoruz. Her şey siz değerli Başiskeleli hemşehrilerimizin mutluluğu için. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Geleceğimizin teminatı, Türkiye Yüzyılı’nın mimarları çocuklarımıza yaptığımız her güzel iş bizi çok mutlu ediyor. Onların yüzlerini güldürmek, onları geleceğe hazırlamak da bizim en önemli vazifemizdir. Programımıza katılım gösteren her bir hemşehrilerime teşekkür ediyor, evlatlarımızın mürüvvetlerini görmeyi de Allah’tan niyaz ediyorum.”

KAYMAKAM ŞENEL: BAŞİSKELE KOCAELİ’DE ÖNCÜ BİR İLÇE

Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel de yaptığı konuşmada, Başiskele Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik yaptığı hizmet ve yatırımlarla Kocaeli’de ön plana çıktığını söyleyerek Başkan Özlü ve ekibini tebrik etti. Kaymakam Şenel, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla geleceğe hazırlıyoruz. Başiskele Belediyesi de hakikaten bu noktada Kocaeli’nin diğer ilçelerinden çok önde. Gençlik çalışmalarıyla parmakla gösterilen ilçemizde çocuklar çok şanslı ve ayrıcalıklı. Belediye Başkanımızın çocuklara ve gençliğe verdiği önemi bizzat gördüm ve duydum. Kendisini ve ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Sünnet olan çocuklarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı gelecek temenni ediyorum. Allah, mürüvvetlerini görmeyi de ailelerine ve bizlere nasip eylesin.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başiskele Müftülüğü Uzman Vaizi Muhammed Yıldız sahneye çıkarak dualar okudu.

HÜSEYİN GONCAGÜL İLE ÇOCUK ETKİNLİĞİ

Sünnet Şöleni’nde Tiyatrocu, Radyo ve Televizyon Program Sunucusu Hüseyin Goncagül da sahne aldı. Goncagül ve ekibinin hazırlamış olduğu gösterilerle hem çocuklar hem de büyükler güzel ve eğlenceli bir akşam geçirdi. Eğlenceli sunumuyla çocukların büyük beğenisini toplayan Hüseyin Goncagül, çeşitli yarışmalarla da çoluk çocuk herkesi güldürdü. Şölenin sonunda sahne alan illüzyonistlerin yaptığı gösteriler de büyük bir ilgi ve şaşkınlıkla izlendi.

AİLELERDEN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜRLER

Çocuklar kadar ailelerinin de eğlenceli ve keyifli vakitler geçirdiği etkinlikte aileler, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye desteklerinden ve çocuklara olan büyük ilgisinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.