İZMİT BELEDİYESİ'NE İCRA YAĞDI İBB BİLE İCRA'YA VERDİ

Ekonomik anlamda tarihinin en sıkıntılı günlerinden birini yaşayan, emekli olmak isteyen çalışanların dilekçelerini kabul etmeyen, tamirdeki araçlarına yedek parça temin etmekte bile zorlanan İzmit Belediyesinin nasıl bir mali tablo içinde olduğu özetleyen bir bilgi paylaşıyoruz.

YARISI 2024’E KALDI

İzmit Belediyesine sadece 2023 yılında mal ve hizmet veren tam 57 firmanın 90 milyon liralık icra işlemi başlattığı ortaya çıktı. Belediye bu icralardan ancak yarısını kapatırken, yaklaşık yarısının 2024 yılına bırakıldığı ifade edildi.

20 MİLYON LİRADAN FAZLA

İzmit Belediyesinin en çok borcu olan firma, ne acayiptir ki Ekrem İmamoğlu’nun başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketi Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. Belediye bu şirketten ihale ile akaryakıt aldı ama ödemesini yapmadı. Belediyenin Enerji AŞ’ye 20 milyon liradan fazla borcu olduğu ifade ediliyor.

DEMİRCİYE DE 10 MİLYON

Enerji AŞ’den sonra İzmit Belediyesinin en çok borcu olduğu ifade edilen kurum İpek Hırdavat Demir Çelik Elektronik Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi İcraya giden İpek Hırdavat’ın alacağının da 10 milyon lirayı aştığı ve 2023 yılında alacağını tahsil edemediği belirtiliyor.

KAYNAK :EN KOCAELİ