ERCAN ''SİVAS’IN ATEŞİ HALÂ SÖNMEDİ''

Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin gerici bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybettiği "Sivas Katliamı" ya da "Madımak Katliamı'nın" üzerinden tam 31 yıl geçti. Aradan geçen onca yıla rağmen hala sorumluları ortaya çıkarılmayan olayla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan düzenlediği basın açıklamasıyla yaşamını yitiren aydınları anarak, sorumluların ortaya çıkmadan kimsenin içinin soğumayacağını dile getirdi. Ercan açıklamasında, “Bugün, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde gerçekleşen, daha doğrusu gerçekleştirilen trajedinin 31’inci yılını anıyoruz. Bu ülkenin 33 aydın, düşünür ve şairinin hayatını kaybettiği bu katliam, toplumsal hafızamızda derin bir yara olarak kalmıştır” dedi.

TOPLUMUN VİCDANINDA BÜYÜK BİR YARA

Sözlerini sürdüren Ercan, “O gün yaşanan vahşet, insanlık dışı bir saldırının ve gericiliğin acı bir göstergesi olarak tarihe geçmiştir. Olayın üzerinden geçen uzun yıllara rağmen, adalet hâlâ tecelli etmemiştir. Katliamın sorumlularının tam anlamıyla ortaya çıkarılmamış ve gereken hukuki süreçlerin tamamlanmamış olması, mağdurların aileleri ve toplumun vicdanında büyük bir yara olarak yer almaktadır. Kimse unutmasın ki diri diri yakılan 33 canımızın, Sivas’ın ateşi hala sönmedi ve sorumlular ortaya çıkarılmadan bu ateş sönmeyecektir. Bugün, bir kez daha yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor ve adalet arayışımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEK GELECEĞİMİZİ AYDINLATACAK

Ercan sözlerinin sonunda şu ifadeleri kullandı: “Bu acı olayın unutulmaması, benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için toplumsal bilinç ve duyarlılığın arttırılması büyük önem taşıyor. Madımak Oteli’nin, ülke tarihimize ve insanlık tarihine kazınan bu karanlık gününün bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadele etmeli, hoşgörü ve barış içinde bir toplum inşa etmeliyiz. Bu hoşgörü ve barış ortamı için ise bu katliamların sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılması ve hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. Toplum olarak geçmişle yüzleşmek, acılarımızı paylaşmak ve adalet arayışımızı sürdürmek, geleceğimizin daha aydınlık olmasını sağlayacaktır.”