BAŞİSKELE’DE ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

Yaz boyunca düzenlediği çeşitli program ve etkinliklerle Başiskelelilere unutulmayacak güzel anlar yaşatan Başiskele Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başiskele Sahili’ni yine şenlendirecek. Kaykay pisti yanındaki etkinlik alanında Cuma günü gerçekleştirilecek programda, alan etkinliklerinin başlama saati 18.30 olarak belirlendi. Sahne gösterileri ise saat 20.00’de başlayacak.

BAŞİSKELE YAZ OKULLARI KAPANIŞ PROGRAMI

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere yönelik düzenlenen Başiskele Yaz Okulları muhteşem bir şölenle kapanacak. Eğitimden sanata, spordan bilime, sosyal ve kültürel aktivitelerden çeşitli eğitici ve eğlenceli atölye çalışmalarına kadar ilçedeki tüm çocuklara ve gençlere, Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile büyük değer katan Başiskele Belediyesi, Yaz Okulları Kapanış Programı’nı gerçekleştirecek. Başiskele Çocuk Üniversitesi, Yaz Spor Okulları, Müzik Okulları, Yaz Akademisi, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Âlâ Mekan ve tüm gençhanelerde ücretsiz olarak verilen eğitimlerden faydalanan geleceğin mimarları, kapanış programında hem hünerlerini sergileyecek hem de mezuniyet ve katılım sertifikalarını Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün elinden teslim alacaklar. 

ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu 7’den 77’ye tüm Başiskelelilere yaşatmayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, etkinlik alanına şişme oyun grupları kuracak. Açılacak stantlarda katılımcılar robotik kodlama, eğlenceli bilim atölyeleri, ebru gibi çalışmaları deneyimleyecekler.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ İLE ZAFER COŞKUSU

Genc-i Âlâ Gençlik Modeli’nin önemli parçalarından olan ve yıllardır geleceğin müzisyenlerini yetiştiren Başiskele Belediyesi Müzik Okulları öğretmenleri Bukte Saatcı, Furkan Kayaoğlu, Fırat Nadir Bilgin ve öğrencileri 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu kahramanlık türküleriyle yaşatacaklar.  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Samet Yaylı’nın şiirleri eşliğinde Edirne'den Kars'a, Türkiye'nin her yöresinden kahramanlık türkülerinin seslendirileceği konserde Malarzgirt'ten Çanakkale'ye, Tuna'dan Kerkük'e, Karabağ'dan Halep ve Filistin'e kadar uzanan Türk’ün zaferleri anlatılacak.