EVİNİZİ YENİLERKEN EVİMİZİ KİRLETMEYELİM

“Mavi Yeşil Daha Temiz Başiskele” şiarıyla şehrin her bir köşesini mahalle mahalle, sokak sokak temiz tutmak için canla başla gece gündüz demeden çalışan Başiskele Belediyesi, gelecek nesile daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için güzel bir kampanya başlattı. 

Yakın zamanda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurarak hizmete alan Başiskele Belediyesi, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda ilçede büyük bir atağa başladı. İlçe genelinde toplanan geri dönüşüm malzemelerinin toplandığı 1. Sınıf Atık Aktarma Merkezi başta olmak üzere katı atık aktarma istasyonu güneş enerji sistemleriyle hem doğayı ve çevreyi koruyan hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Başiskele Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan moloz, bağ ve bahçe atıklarının rastgele atılmaması konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

 AÇIK HAVA REKLAMLARI VE SMS İLE BİLGİLENDİRME 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla ilçe genelindeki raklam panolarına “Evinizi Yenilerken Evimizi Kirletmeyelim” sloganıyla atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturacak dikkat çekici afişler asıldı. Ayrıca vatandaşlara atıkların rastgele atılmaması ve atıkların birlikte yönetilmesi hususunda belediye ile iletişime geçilerek çevreye zarar vermeden en hızlı bir şekilde toplanması konusunda Başiskeleli vatandaşlara bilgilendirici kısa mesajlar gönderildi.

Başiskele’nin temizliği ve çevre sağlığı için atılan her bir adımın gelecek nesillere yapılan bir yatırım olduğu düşüncesiyle vatandaşların çevre bilincini artırmak ve çevre kirliliğiyle mücadeleye destek olmak ve farkındalık oluşturmak için başlatılan kampanya vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı.

 MAHALLE MOLOZ ALIM GÜNLERİNE DİKKAT

Mahalle mahalle moloz alım günleri belirleyen Başiskele Belediyesi, özellikle vatandaşların evini yenilerken, tadilat yaparken çıkan moloz atıkların ve eski mobilyaların mahallesinin belirlenen moloz alım günlerine dikkat etmesi uyarısında bulundu. 

Moloz atıkların çuvallanarak dışarıya çıkarılması, bağ bahçe atıklarının konteynerların yanına düzenli bir şekilde konularak belediyenin 444 41 10 numaralı telefonuna bilgi verilmesi vatandaşlardan istendi.   

Başiskele’de Mahallelerin Moloz Alım Günleri:

- Pazartesi: Yeniköy Merkez, Havuzlubahçe, Atakent, Barbaros, Sahil (D130 Üst), Vezirçiftliği, Karadenizliler

- Salı: Sepetlipınar, Karşıyaka, Seymen Sahil (130 Alt), Ovacık, Kullar, Yakacık, Tepecik (Yarış Alanı Cad.), Fatih Paşadağ

- Çarşamba: Seymen (Yeni Mahalle Kısmı), Körfez, Altınkent, Yeşilyurt (Tınaztepe Cad.)

- Perşembe: Şehit Ekrem Kılıçarslan, Damlar (Kocaorman Cad.), Serdar Mahmutpaşa, Yaylacık 

- Cuma: Damlar, Yeşilkent, Aydınkent, Doğantepe, Mehmet Ağa