ODA BAŞKANI GÖÇER: ŞARTLARI SAĞLAYANLARA NARGİLE RUHSATI VERİLECEK

PANDEMİ DÖNEMİNDE NARGİLE YASAKLANMIŞTI

Son yıllarda pek çok kafe ve benzeri işletmede müşteri tercihine sunulan nargileyle ilgili yeni düzenlenmeler söz konusu. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Yöneticisi de olan Kocaeli Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, yeni düzenlemeyle ilgili gazetemize konuştu. Oda Başkanı Göçer şunları söyledi: “Pandemi döneminde halk sağlığını korumak amacıyla nargile yasağı uygulanmaya başlanmıştı. O yasak pandemi dönemi geride kalmasına rağmen kalkmamıştı. Nargile konusunda tüm işletmelere yasak gelmişti. Artık yaksak kalktı.

GELEN YAZIYLA YASAĞIN KALKTIĞINI ÖĞRENDİK

İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazıyla yasağın kalktığını öğrendik. Yazı, belirlenen koşulları sağlayan tüm işletmelere nargile ruhsatı verileceğini söylüyor. Federasyon başkanımızla yürütülen çalışmayla bu sonucu elde ettik. Bundan sonra üyelerimiz başta olmak üzere nargile hizmeti sunmak isteyen işletmeciler, koşulları sağlayıp dilekçesini gerekli mercilere onaylattıktan sonra nargile hizmeti sunabilecek. Federasyon olarak Türkiye’de bu işin önünü açtık. Sık sık ‘Odalar ve federasyonlar ne iş yapıyor’ deniliyordu, işte yapılan iş ortada. Biz bunları yapıyoruz” 

NARGİLE RUHSATI ALMAK İSTEYENLERİN NE YAPMASI GEREKİYOR

Önce İl- İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü internet sayfasından ruhsat başvuru formu indirilecek. Bu form elektronik ortamda doldurulacak. Ardından nüfus cüzdanı fotokopisi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı örneği başvuru dosyasına konulacak. Nargilelik tütün sunumu belgesi almak isteyenler iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye yetkili makamdan son 1 ayda alınmış uygunluk yazısını da başvuru dosyasına eklemeli. Daha sonra bu belgeler İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne teslim edilecek. Ardından müdürlükten Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi’nin için onay beklenecek ve onay çıkması halinde belge alınacak.