İHH KOCAELİ’DEN ÖRNEK YARDIMA DAVET

MADDİ ZORLUKTAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN

1995 yılında kurulan, kâr amacı gütmeyerek Türkiye çapında ve yurt dışındaki 123 ülkede yardım faaliyetlerini sürdüren İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Kocaeli Şubesi de yardım çalışmalarına devam ediyor. Farklı programlarla il genelinde yardım faaliyetlerini yerine getiren vakıf, aynı zamanda üniversiteyi kazanmış ancak maddi durumu el vermeyen gençlerimize destekte bulunuyor. Eğitimini ilimizdeki üniversitelerin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi il dışındaki birçok merkezde sürdüren toplam 46 öğrenciye aylık 1500 TL eğitim desteği veren vakıf, daha fazla öğrenciye ulaşmak için hayırseverlere çağrıda bulundu.

YARDIM FAALİYETLERİNİ PAYLAŞTILAR

Yapılan maddi yardımı, öğrencilerin ilimizdeki ailelerine veren veya öğrencilerin banka hesaplarına aktaran vakıf, kendilerine gelen başvurularda hangi öğrencinin bursu hak ettiğini belirlemek adına detaylı inceleme gerçekleştiriyor. Gazetemizi ziyaret eden İHH Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kanca ve İl Yetim Koordinatörü Ceyhun Arslan, devam ettirdikleri yardım çalışmalarını ve burs sürecini anlattı. Yetkili isimler yaptıkları açıklamada, “Üniversite kazanma sürecinden yaklaşık 23-24 yaşlarına kadar bursumuz devam ediyor. Zorlu geçim şartları altında olmalarına rağmen azimle çalışarak üniversiteyi kazanan, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize maddi destek veriyoruz. Burs desteğinde bulunmak isteyen hayırseverlerimiz dilediği miktarda yardımı bizlere gönül rahatlığıyla aktarabilirler.” dedi.

GAZETEYİ ZİYARET ETTİLER

İHH Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kanca (ortada) ve İl Yetim Koordinatörü Ceyhun Arslan (sağda) vakıf olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerin detaylarını paylaştı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE

İHH Kocaeli’nin başarılı öğrencilere sağladığı 1500 TL’lik burs miktarının yapılacak yardımlarla artırılması amaçlanıyor.

YARDIM YAPILACAK HESAP BİLGİLERİ

Hesap adı: İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı

Albaraka Türk Katılım Bankası

TL IBAN Numarası: TR 23 0020 3000 0028 7839 0779 68

Açıklama kısmına ÜNİVERSİTE BURS ve telefon numarası yazılacak.