MHP GEÇMİŞ DÖNEM İL BAŞKANI ÇAVDAR: LÜTFEN SUSUN BARİ

BAHÇELİ TBMM GRUBUNDA ÖCALAN İLE İLGİLİ KONUŞTU

22 Ekim’de gerçekleşen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Toplantısı’nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu. Gündeme ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Bahçeli, PKK Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili de konuştu. Bahçeli, Öcalan ile ilgili “Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması, bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” ifadelerini kullandı.

ZAMANI GELİNCE HERKES ANLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu sözleri bir kesim tarafından tepkiyle karşılanırken başta partilileri olmak üzere bir kesim tarafından olağan kabul edildi. Tepkiler üzerine MHP Kocaeli geçmiş dönem İl Başkanları’ndan Ruhi Çavdar açıklamalar yayımladı. Sosyal medya üzerinden açıklamalar yayımlayan Çavdar, Bahçeli’nin ‘Milliyetçi Hareket partisini anlamak zordur, anlatmak çok daha zordur. Hele ki yorumlamaya çalışmak imkânsıza yakındır’ sözünü alıntıladı ve “Zamanı gelince herkes anlar” dedi.

MHP VE LİDERİM HAKKINDA ATIP TUTUYORSUNUZ

Çavdar diğer bir paylaşımda “Bir türlü anlamadınız, sürekli konuşup tenkit ettiniz. 99’da DSP ile koalisyon yaptık tenkit ettiniz. 2002’de seçim istedik tenkit ettiniz. 2007-2013 yılları arası ‘Siyasetimiz CHP’lileşti’ diyerek atıp tuttunuz. 15 Temmuz’da oluşan Cumhur İttifakı’nı beğenemediniz tenkit ettiniz, Ülkücülükten beslendiniz İYİ Parti’ye oy verdiniz, Zafer Partisi’ne oy verdiniz hatta Cumhur İttifakı kazanmasın diye CHP ye bile oy verdiniz, hala MHP ve liderim hakkında atıp tutuyorsunuz. Lütfen susun bari” ifadelerini kullandı.