KARTEPELİ GENÇLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

KARTEPE GENÇLİK KAMPI’NIN 3.SÜ TAMAMLANDI

Kartepe Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Bir Gençlik ve Gelişim Kampı’nın 3.sü gençler gönüllerince eğlendiler. Bu hafta 16-18 yaş grubu gençler kampın ilk gününde Kartepe Belediyesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 BELEDİYE HİZMETLERİNİ ÖĞRENDİLER

Kartepeli gençler Zabıta, İmar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan hizmetler hakkında bilgi alırken, sorularına cevap buldular.  Gençler Belediye Başkan Vekili Orhan Akyüz’ü makamında ziyaret ettiler. Son olarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden belediyenin organizasyon şeması hakkında bilgi aldılar.

MINTIKA TEMİZLİĞİ

Kartepe Belediyesi ziyareti sonrasında Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde örnek bir çalışmaya imza atan gençler mıntıka temizliği yaparak, çevre bilinci ve duyarlılığını pekiştirdiler.

OSMANLI MÜZESİ ZİYARETİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman tarafından ilçeye kazandırılan Kartepe Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’ni ziyaret eden gençler sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar. Gençler daha sonra Kartepe Teleferik ile kuş bakışı manzarayı ve doğanın muhteşem güzelliğini izlediler.

MESLEK DENEYİMİ

Kartepeli gençler meslekleri tanıması ve kısmi iş tecrübesi kazanması noktasında ilçe de faaliyet gösteren esnafların yanında deneyim kazandılar. Kartepeli gençler eczane, fırın, bakkal, terzi, veteriner, kafe, pastane, berber, kuaför gibi iş yerlerinde günlük mesai yaptılar. Gençler daha sonra Bocce, Dart ve Paintbaal yarışmalarında eğlenceli ve heyecanlı saatler geçirdiler.

KAMPLARIMIZ DEVAM EDECEK

Gençlerin paintbaall etkinliğine katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Gençlerimizin her zaman yanındayız. İçeriğinde sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri barındıran, farkındalık eğitimleri bol, eğitici bir o kadar da eğlenceli kampla gençlerimizle bir araya geliyoruz. Bu hem eğlenceli hemde öğretici kamplarımız gençlerimizin istediği sürece devam edecek” açıklamasında bulundu.