SİGORTA ACENTELERİNİN BÜYÜK BULUŞMASI

Kocaeli Ticaret Odası’nın Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve KOSAD işbirliğinde düzenlediği ‘Sigorta Acenteleri Buluşma Programı’ yoğun ilgiyle gerçekleşti. Meslekte 25 yılı dolduran acentelerin plaketle onurlandırıldığı büyük buluşmada, sektöre dair önemli konular paylaşıldı

Kocaeli Ticaret Odası, bu yıl 30 Eylül- 6 Ekim 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kocaeli Ticaret Odası’nın Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) işbirliğinde gerçekleşen programa, acentelerin ilgisi yoğun oldu. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, KOTO 22. Meslek Komitesi Başkanı Cem Serhat Dayanç, Komite Başkan Yardımcısı Abdulkadir Tiryaki, Meclis Üyeleri; Mustafa Büyükbudak, Önder Dükmen, Komite Üyeleri Mert Serkan Naz ve Yüksel Özkan ile birlikte ev sahipliği yaptığı buluşmaya; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmazel, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yılmaz, KOSAD Başkanı Bülent Yılmaz ve sigorta acenteleri katıldı.

‘SİGORTANIN ÖNEMİNİ ANLATMAYI HEDEFLİYORUZ’

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un açılış konuşması ile başlayan program, sigorta hukuku üzerine uzmanlığı bulunan Av. Ahmet Karayazgan’ın, ‘Sigorta Acenteleri & Kişisel Veri Koruması’ konulu sunumu ve Polixir Yazılım Kurucusu Fatih Mercan’ın, ‘Beşi Bir Yerde Projesi’ konulu sunumu ile devam etti. “Sigorta Haftası, sadece sektör çalışanlarını değil, toplumun her kesimini bilinçlendirmek ve sigortanın hayatımızdaki yerini daha iyi anlamamıza olanak tanıyan bir haftadır” sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Bulut, “Bu hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve bilinçlendirme kampanyaları ile sigorta bilincini artırmayı, toplumun her kesimine sigortanın önemini anlatmayı hedefliyoruz. Unutmayalım ki, sigorta sadece bugünü değil, yarını da güvence altına almanın en önemli yollarından biridir.

‘SEKTÖRÜN SORUNLARI’

Bir diğer bir önemli konu başlığımız Sigorta sektörünün omurgasını oluşturan acentelerin karşılaştığı sorunlar olacaktır. Acenteler olarak hem sigorta şirketleri ile müşteriler arasında bir köprü görevi görmekte hem de sigortacılık faaliyetlerinin yerelde etkin bir şekilde yürütülmesine büyük katkı sağlamaktayız. Ancak, bu önemli rolü üstlenen acentelerimizin günlük operasyonlarında karşılaştıkları zorluklar, sektörün geleceğini etkilemektedir. Birçok sigorta acentesi, rekabetin her geçen gün arttığı ve maliyetlerin yükseldiği bir ortamda ayakta kalmak için mücadele vermektedir. Artan Maliyetler, Komisyon Oranları, Mevzuat ve Düzenlemeler, Sigorta Bilincinin Düşük Olması ve Rekabetin artmasını başlıca sorunlarımız olarak değerlendirebiliriz. Sigorta acentelerinin karşılaştığı sorunların çözülmesi, sadece acentelerin değil, tüm sigorta sektörünün güçlenmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

‘KVKK’NIN ACENTELERİ İLGİLENDİREN YÖNETMELİKLERİ’

KOSAD Başkanı Bülent Yılmaz da tüm acentelerin Sigorta Haftası’nu kutlayarak, sigortalılık bilincine dikkat çekti. Açılış konuşmalarının ardından, ‘Sigorta Acenteleri & Kişisel Veri Koruması’ konulu sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Av. Karayazgan, acenteleri ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun acenteleri ilgilendiren yönleriyle ilgili bilgilendirdi. Bu alanda acente temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Av. Karayazgan, önemli noktalara ışık tuttu.

5’İ BİR YERDE PROJESİ’NE DAVET

Polixir Yazılım Kurucusu Fatih Mercan, KOTO Sigorta Acenteleri Komitesi’nin Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği “5’i bir yerde” Projesi’nin detaylarını paylaşarak, projeye tüm acenteleri davet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ve Kocaeli Kent Konseyi yürütücülüğü ile hayata geçirilen Yerel Destek Programı’nca desteklenen ‘5’i bir yerde” Projesi’nin acentelerin Kocaeli sınırları içinde iş paylaşmasına olanak sağlayacağını ifade ederek, teklif almadan poliçe kesimine kadar tüm süreçleri hızlandıracağını ifade etti. Mercan, 5’i Bir Yerde Projesi ile sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren levhaya kayıtlı ve Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği üyesi işletmelere dijitalleşme konularında yetkinlik kazandırılarak dijitalleşme sürecine adapte olması, bununla birlikte acentelerin teklif verme sürelerinin kısaltılması, maliyet düşürücü çalışmalar yapılması hedeflenmiştir” dedi.

25. YILINI DOLDURAN ACENTELERE PLAKET

İlginin yoğun olduğu program, sektörde 25. Yılını dolduran acentelere plaket sunulması ile devam etti. Plaket alan sigorta acenteleri şöyle; Kocaeli Ticaret Odası üyesi acenteler; Ahmet Yahya Küçük/ Okyanus Sigorta Aracılık Hizmetleri, Meday Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Öz Güneş Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Özçakır Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Vildan Kısadere Beyoğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Acar Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Ali Feza Kahyaoğlu/AFK Sigorta Aracılık Hizmetleri, Arden Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, ATF Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Cahit Nadir Pirimoğlu Ne Kolay Sigorta Aracılık Hizmetleri, Can Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Candemir Sigorta Acenteliği Limited Şirketi, Gözde Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Irmak Sigorta Acenteliği Limited Şirketi, İZ ER Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Keşik Sigorta Acenteliği Limited Şirketi, Kolaylı Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Mehmet Feyyaz Özdayıoğlu/Feyyaz Sigorta Acenteliği, Mehmet Tören Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Ongan Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Polen Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Sadettin Türengül/Türengül Sigorta Aracılık Hizmetleri, Salih Yeykan / Kuntay Sigorta Acenteliği, Türengül Sigorta Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Vildan Ceyhan/Vildan Ceyhan Sigorta Aracılık Hizmetleri, Celil Çelebi, Fadıl Ersöz/Fadıl Ersöz Sigorta Aracılık Hizmetleri, Fahri Balaban, Abdullah Coştu, Aynur Baykara Sigorta Acenteliği, Nazan Topdemir Bülbül/Topdemir Sigorta Aracılık Hizmetleri, Gebze Ticaret Odası üyesi sigorta acenteler; Vural Acartekin Sigorta Acenteliği, Sezer Nilgün Aydın Sigorta Acenteliği, Nurten Kavas Sigorta Aracılık Hizmetleri, Ahmet Küçük Ay – Küçük Ay Sigorta Acenteliği, Gebze Berberoğlu Sigorta, Kosar Sigorta Aracılık Hizmetleri, Maya Sigorta Aracılık Hizmetleri, Bıçakçı Sigorta Aracılık Hizmetleri, Ayar Sigorta Aracılık Hizmetleri, Halit Çelik – Çelik Sigorta Aracılık Hizmetleri, Metin Özkan-Metin Özkan Sigorta Aracılık Hizmetleri, Yıldızkayalar Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Körfez Ticaret Odası üyesi acenteler; Dostça Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Güncel Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Nuran Doğan Sigorta Aracılık Hizmetleri, Özhan Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi, Türkay Kaya/Kumlu Yetkili Sigorta Acenteliği.