NUH
NUH YENİ

ÇİFTLİKTE TEKNOLOJİYİ YENİLEYİNCE ÜRETİM 2 KATINA ÇIKTI

BİLİM 23.05.2024 - 14:16, Güncelleme: 23.05.2024 - 14:16
 

ÇİFTLİKTE TEKNOLOJİYİ YENİLEYİNCE ÜRETİM 2 KATINA ÇIKTI

Ahırı internetten takip ediyor

 Düzce’de süt sağımı yapılan çiftlikte bakanlığın verdiği teşvik ile teknolojiyi getiren çiftçinin üretimi 2 katına çıktı.    Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçiye destekleri devam ediyor. Düzce’de teşvikten yararlanarak çiftliğine son teknoloji takip sistemi kuran Serdar İnce’nin üretimi 2 kat arttı.      "Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz"   Bakanlığın verdiği destek hayvanların verdiği süt ve yavru sayısının 2 katına çıktığını belirten Veteriner Hekim Serdar İnce, “Burada biz süt hayvancılığı yapıyoruz. 240 adet sağılır hayvanımız var. Toplamda da 600 adet büyükbaş hayvanımız bulunuyor. Yaklaşık 2 sene önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden hibe desteği aldık. Projemiz vardı, bu proje çerçevesinde çiftliğin teknolojik yenilemesini yaptık. Sürü takip programları ile bir yenileme yaptık. 20 başlık sağımhanemiz vardı. Sağımhane kapasitemizi 40 başa çıkarttık. Takip sisteminin kurulmasının ardından verim arttı. Önceki takip sistemimiz eskiydi. Verileri önceden hayvan sağımhaneye geldiğinde alabiliyorduk. Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz. Dolayısı ile hayvanlardan istediğimiz verileri gün içerisinde alabiliyoruz. Sonuç olarak işletmenin verimliliği arttı. Yavru alma kapasitemizi de arttırdık süt alma kapasitemizi de arttırdık” dedi. 
Ahırı internetten takip ediyor

 Düzce’de süt sağımı yapılan çiftlikte bakanlığın verdiği teşvik ile teknolojiyi getiren çiftçinin üretimi 2 katına çıktı. 

  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçiye destekleri devam ediyor. Düzce’de teşvikten yararlanarak çiftliğine son teknoloji takip sistemi kuran Serdar İnce’nin üretimi 2 kat arttı. 

 

  "Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz"

  Bakanlığın verdiği destek hayvanların verdiği süt ve yavru sayısının 2 katına çıktığını belirten Veteriner Hekim Serdar İnce, “Burada biz süt hayvancılığı yapıyoruz. 240 adet sağılır hayvanımız var. Toplamda da 600 adet büyükbaş hayvanımız bulunuyor. Yaklaşık 2 sene önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden hibe desteği aldık. Projemiz vardı, bu proje çerçevesinde çiftliğin teknolojik yenilemesini yaptık. Sürü takip programları ile bir yenileme yaptık. 20 başlık sağımhanemiz vardı. Sağımhane kapasitemizi 40 başa çıkarttık. Takip sisteminin kurulmasının ardından verim arttı. Önceki takip sistemimiz eskiydi. Verileri önceden hayvan sağımhaneye geldiğinde alabiliyorduk. Yeni sistem ile hayvanları Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz. Dolayısı ile hayvanlardan istediğimiz verileri gün içerisinde alabiliyoruz. Sonuç olarak işletmenin verimliliği arttı. Yavru alma kapasitemizi de arttırdık süt alma kapasitemizi de arttırdık” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelisabah.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.