NUH
NUH YENİ

KOCAELİ EKOLOJİK YAŞAM DERNEĞİ OKULLARA SERA KURDU

GÜNDEM 21.10.2024 - 12:25, Güncelleme: 21.10.2024 - 12:25
 

KOCAELİ EKOLOJİK YAŞAM DERNEĞİ OKULLARA SERA KURDU

Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından Yerel Destek Programı kapsamında desteklenen ‘İklim Krizi ve Ekolojik Yaşam Eğitimi’ projesi ile ilimizdeki 5 ortaokulda sera kurdu.

Proje kapsamında 6. ve 7. sınıf öğrencilerine ekolojik yaşamın ne olduğunu, iklim krizinin sebeplerini ve sonuçlarını anlattılar. İklim krizine karşı neler yapabileceğine dair önerilerde bulunan Dernek, organik tarımın toprağı ve yeraltı sularını koruduğunu, gelecek nesilleri düşünen bir üretim şekli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda tarım zehirleri kullanılmadığı için ekosistem dengesini koruduğunu da anlattı. Öğrenciler güncel konulara yönelik aktarımları ilgiyle takip edip sorularını sordular. Eğitim sonrasında, okullarına kurulan serada uygulama yapma şansı buldular. Proje kapsamında Şehit Alper Al Ortaokulu, Edebali Ortaokulu, Yahya Kaptan Ortaokulu, 7. Boru Ortaokulu ve Gölcük Ömer Seyfettin Ortaokulu’nda sera kuruldu. Kurulan seralarda çocuklarla beraber toprak gübre ile beslendi. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ilk defa okullarında kurulan serada çapa yaptı ve fide dikti. Çapa yaparken buldukları solucanların toprağı havalandırdığını, organik tarım yapılan topraklarda kimyasal gübre ve zehir kullanılmadığından daha çok yaşama şansı buldukları için toprağa daha çok fiziksel katkı verip zenginleştirdiklerini öğrendiler. Okullarına kurulan seralarda kendi organik ürünlerini üretmeye başlayan öğrenciler sık sık toprakla vakit geçirebilecek.
Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından Yerel Destek Programı kapsamında desteklenen ‘İklim Krizi ve Ekolojik Yaşam Eğitimi’ projesi ile ilimizdeki 5 ortaokulda sera kurdu.

Proje kapsamında 6. ve 7. sınıf öğrencilerine ekolojik yaşamın ne olduğunu, iklim krizinin sebeplerini ve sonuçlarını anlattılar. İklim krizine karşı neler yapabileceğine dair önerilerde bulunan Dernek, organik tarımın toprağı ve yeraltı sularını koruduğunu, gelecek nesilleri düşünen bir üretim şekli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda tarım zehirleri kullanılmadığı için ekosistem dengesini koruduğunu da anlattı. Öğrenciler güncel konulara yönelik aktarımları ilgiyle takip edip sorularını sordular.

Eğitim sonrasında, okullarına kurulan serada uygulama yapma şansı buldular.

Proje kapsamında Şehit Alper Al Ortaokulu, Edebali Ortaokulu, Yahya Kaptan Ortaokulu, 7. Boru Ortaokulu ve Gölcük Ömer Seyfettin Ortaokulu’nda sera kuruldu. Kurulan seralarda çocuklarla beraber toprak gübre ile beslendi. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ilk defa okullarında kurulan serada çapa yaptı ve fide dikti. Çapa yaparken buldukları solucanların toprağı havalandırdığını, organik tarım yapılan topraklarda kimyasal gübre ve zehir kullanılmadığından daha çok yaşama şansı buldukları için toprağa daha çok fiziksel katkı verip zenginleştirdiklerini öğrendiler.

Okullarına kurulan seralarda kendi organik ürünlerini üretmeye başlayan öğrenciler sık sık toprakla vakit geçirebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelisabah.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.