NUH
NUH YENİ

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN

TURİZM 22.05.2021 - 11:08, Güncelleme: 02.06.2021 - 17:09
 

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN

Düzce’de bulunan verimli topraklara sahip Sırık Yaylası, toprağa umudunu eken çiftçileri boş çevirmiyor. Yayla toprakları özellikle yaz aylarında üretilen tüm sebze ve meyvelerin dikimini yapan çiftçilerin yüzünü bereketiyle güldürüyor.

Düzce’ye 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve en yakın yerleşim yerine 13 kilometre uzaklıktaki bin 350 metre rakımda bulunan Sırık Yaylası’nda, çiftçiler tarlalarda ekim çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında ekim çalışmalarını yapan çiftçiler, sebze ve meyvelerin dikimlerini yaptı. Sırık Yaylası’nın en büyük özelliği ise toprağının verimli olması. Yaz aylarında Düzce’de üretilemeyen bir çok ürün bu yaylada dikildiğinde üretilebiliyor. Özellikle yaylada sırık fasulye, patates, mısır, soğan, kivi, üzüm, çilek, enginar, yer fıstığı, patlıcan, kavun ve karpuz üretimi yapılıyor. Çiftçilerin yüzünü verimi ile güldüren topraklar "Ne ekersen onu biçersin" sözünü bereketli toprakları ile gerçeğe dönüştürüyor. Yayla havadan görüntülendi Yaylada hak sahibi olan çiftçiler evlerinin önlerinde ki tarlalarda ki ekim dikim çalışmalarını tamamlamasının ardından, Sırık yaylası havadan drone ile görüntülendi. Doğa fotoğrafçısı Ahmet Bozdemir tarafından yaylanın havadan görüntüsü halı deseni gibi görüldü. Bölgede 321 yaşında olan ve tabiat anıtı olarak tescillenen tarihi göknarın yanı sıra, Çınar, meşe ve karaçam gibi ağaçlarda bulunuyor. Ayrıca Sırık yaylasında tarihi eser kalıntıları da bulunurken, yaylaya yıllık 15 bin yerli ve yabancı turist gidiyor.
Düzce’de bulunan verimli topraklara sahip Sırık Yaylası, toprağa umudunu eken çiftçileri boş çevirmiyor. Yayla toprakları özellikle yaz aylarında üretilen tüm sebze ve meyvelerin dikimini yapan çiftçilerin yüzünü bereketiyle güldürüyor.

Düzce’ye 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve en yakın yerleşim yerine 13 kilometre uzaklıktaki bin 350 metre rakımda bulunan Sırık Yaylası’nda, çiftçiler tarlalarda ekim çalışmalarını tamamladı. Özellikle yaz aylarında ekim çalışmalarını yapan çiftçiler, sebze ve meyvelerin dikimlerini yaptı. Sırık Yaylası’nın en büyük özelliği ise toprağının verimli olması. Yaz aylarında Düzce’de üretilemeyen bir çok ürün bu yaylada dikildiğinde üretilebiliyor. Özellikle yaylada sırık fasulye, patates, mısır, soğan, kivi, üzüm, çilek, enginar, yer fıstığı, patlıcan, kavun ve karpuz üretimi yapılıyor. Çiftçilerin yüzünü verimi ile güldüren topraklar "Ne ekersen onu biçersin" sözünü bereketli toprakları ile gerçeğe dönüştürüyor.
Yayla havadan görüntülendi
Yaylada hak sahibi olan çiftçiler evlerinin önlerinde ki tarlalarda ki ekim dikim çalışmalarını tamamlamasının ardından, Sırık yaylası havadan drone ile görüntülendi. Doğa fotoğrafçısı Ahmet Bozdemir tarafından yaylanın havadan görüntüsü halı deseni gibi görüldü. Bölgede 321 yaşında olan ve tabiat anıtı olarak tescillenen tarihi göknarın yanı sıra, Çınar, meşe ve karaçam gibi ağaçlarda bulunuyor. Ayrıca Sırık yaylasında tarihi eser kalıntıları da bulunurken, yaylaya yıllık 15 bin yerli ve yabancı turist gidiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelisabah.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.